Zoeken naar piano-stemmen

piano-stemmen
Hoe een piano stemmen? Van de Moer Instruments geeft tips.
Heb je onlangs je piano van onder het stof gehaald? Of is het gewoon de tijd van het jaar om eens je piano te stemmen? Dan is het belangrijk dat je exact weet hoe dat moet want dat is niet altijd zo eenvoudig.
Piano stemmen.
Verkoop een piano. Reserveer een opleiding. Home Piano service Piano stemmen. Piano's' Maene helpt u graag met het stemmen en onderhoud van uw piano. Zowel voor concertzalen en evenementen als particulieren over heel België. Klik hier voor meer info over onze service.
Stemmen en onderhoud.
Voor Brussel, Antwerpen, Limburg, Vlaams Brabant en Wallonië.: Barbara.frischer@maene.be 02 533 30 60. Voor Oost en West-Vlaanderen.: Tine.mannaerts@maene.be 051 49 18 13. Lees in onze blog meer over het stemmen van een piano, of hoe je een piano in topconditie houdt! Hoe dragen wij zorg voor jouw piano? Ons team van 20 pianotechniekers staan elke dag voor je klaar. Bij elk bezoek adviseert jouw pianostemmer hoe best zorg te dragen van de piano, met eventueel extra onderhoud indien nodig.
Pianostemmer Wikipedia.
Om deze instrumenten naar behoren te kunnen stemmen is een opleiding tot pianostemmer nodig. Het draaien aan de stempennen om elke toon op de juiste hoogte te zetten is niet het moeilijkste. Veel moeilijker is het om zó te stemmen dat, als de laatste van de 220 snaren is gestemd, de eerst gestemde nog steeds goed op toon staat. Dit vastzetten" van de stempennen vereist veel oefening en inzicht en is door iemand die het maar af en toe doet nauwelijks te leren begaafde amateurs daargelaten. Naast het stemmen hebben piano's' en vleugels ook ander onderhoud nodig. Zo moet de afregeling van het houten mechaniek regelmatig bijgesteld worden. Dit omdat, door slijtage en verdichting van het vilt en leer in het mechaniek, er speling gaat ontstaan. Ook moeten er weleens reparaties gedaan worden, zoals een gesprongen snaar vervangen, een piepend of bonkend pedaal repareren, of een loszittende hamerkop weer vastzetten. Een pianostemmer moet daarom ook veel weten over de werking van het instrument.
Piano stemmen JS Pianos.
Piano herstellen en restaureren. Home / Diensten / Piano stemmen. Een piano is een levend instrument dat reageert op zijn omgeving. De temperatuur, de vochtigheid en uw spelmethode beïnvloeden uw snaren. Daarom laat u beter het liefst jaarlijks uw piano stemmen.
Rombaux muziekhandel te Brugge Piano's' stemmen.
Uw piano jaarlijks laten stemmen is de basis om uw instrument in topconditie te houden. Wij stemmen uiteraard alle pianos in elke regio. Voor een afspraak belt u gewoon naar onze winkel T 050 33 25 75 en onze technieker belt u terug om een afspraak te maken.

Contacteer ons